Presentació

Gallum Gallum és un projecte que posa en contacte creació artística i elements d'identitat local mitjançant un conjunt d'intervencions en l'espai públic que tenen en comú el pollastre pota blava. La proposta ha reunit creadors i continguts multidisciplinaris, i també col·lectius ciutadans que han treballat entorn aquest símbol identitari comú.

9 de diciembre de 2009

Els potablavas Gallum revolucionen El Prat!

Street Chicken, del Colectivo Street Art,
vigila l'entrada del Prat


L'activitat a Gallum Gallum no para!

Ahir al matí un nombrós grup d'artistes i creadors van acompanyar a periodistes del Telenotícies Comarques de TV3 a fer el "Gallum Tour". Berta Xirinachs, Xavi Mateo, Stella Rubio i el Colectivo Street Art van ser entrevistats, tots encara visiblement entusiasmats per la reacció positiva de la gent del Prat cap a les seves obres.


Els nens juguen al voltant del
Delta Strike, de Alev Tarp



Després, van dirigir-se als estudis del Prat Ràdio, per participar al magazine matinal Planeta Prat. Laura Quinto, directora del programa (i a més fotògrafa del projecte Gallum) estava molt satisfeta per l'èxit de la convocatoòia... l'estudi era ple!

Francisco Lorenzo, regidor de Cultura, i Rafa Milán, cap de secció, van explicar els objectius de Gallum Gallum i la importància que té el projecte per la visibilització dels artistes de la ciutat.


Un altre gall que vigila des de les altures,
Indígena Azul, de Yopo



Dolors Juárez, de l'Escola d'Arts del Prat, va destacar el procés participatiu dels alumnes que han fet Rifada Elemental, com l'experiència més important del projecte. Per una altra artista que va treballar amb un pollastre col·lectiu, Montse Sans, l'intercanvi de coneixements amb el taller de dones actives del Marroc va ser un aspecte molt positiu.


Cristina Martín, molt contenta amb
el seu Arquetipo 34!


Les germanes Merchán, Olga y Esther, Charito Calambre, van confessar que els agrada molt veure la reacció de la gent davant la seva obra, 94110, tot i que els sembla que el joc proposat amb la seva intervenció no s'acaba de comprendre.

Stella Rubio també va parlar sobre la curiositat per veure tot el que passa al voltant de la seva obra, Un pollastre per a vosaltres
. "M'he convertit en la mare de la gallina!", va dir entre rialles.


Els pratencs consulten el mapa per
no perdre's ni un gall!


Laura també va entrevistar per telèfon a Mariano Ríos (creador de l'escultura original), Sandra Daza (creadora del curt 5:30h) i Abel del Castillo (creador del curt El Espíritu del Consticón). Francisco Lorenzo va sorprendre l'entrevistadora quan li va preguntar com havia viscut ella el projecte Gallum Gallum. Laura va destacar el fet que tots s'hagin implicat tan a fons en el projecte i que hagin participat amb tant d'entusiasme.


Dik, de Montse Sans i el Grup de Dones Actives,
un gall de dues cultures als Jardins de la Pau


Abans de finalitzar Planeta Prat, Sergi Sandúa, director del documental, va parlar del procés de registre audiovisual d'un projecte tan extens i complet com Gallum, que finalitzará el 2010 amb una exposició a Torre Muntadas i l'estrena de la pel·lícula.

Demà, tercer dia de la invasió Gallum!



Ben parits del any 3000, de Rosa Delgado,
omple de color la Plaça de la Constitució


Un gall cinèfil, Ave!!!Humer Gallum,
de Splik i Mer,
sobre el nostre
estimat cinema Capri




Fotografies:
Vamaca
Quinto

4 Comentários:

Anónimo dijo...

Moltissimes gràcies a tots per venir ahir fins a la ràdio! va ser un plaer tenir-vos per aquí i veure una resposta tan gran :) Per qui ho vulgui escoltar dir-vos que us ho podeu baixar al servei de ràdio a la carta del www.elpratradio.com es va emetre ahir dimecres de 11.30 a 12.30 al Planeta Prat.

Laura Quinto

Salut i gallum!

Paloma Valdivia dijo...

Des de Perú estem seguint amb il·lusió aquesta iniciativa, tenim anys entretenint nens amb papiroflexia i kirigami, aquí un post que permet descarregar-se un motlle per a armar el gallito!

http://www.maquihuasi.com/gallum.htm

mireia dijo...

m'encanta la vostra idea de posar el galls per el carrer, em sembla molt original, sobretot el gall que heu posat a l'entrada del prat!!és fantàstic!! Espero de tot cor k l'any que ve el torneu a posar!!

La Capsa dijo...

Moltes gràcies, Hurukuta, per fer un gall tan maco!! Gràcies per seguir-nos i per difondre la nostra iniciativa Gallum, una abraçada molt forta per nostres germans potablavas a Perú!!

Publicar un comentario

 
Creative Commons License
Blog Proyecto Gallum Gallum by Giselle García is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 España License.