Presentació

Gallum Gallum és un projecte que posa en contacte creació artística i elements d'identitat local mitjançant un conjunt d'intervencions en l'espai públic que tenen en comú el pollastre pota blava. La proposta ha reunit creadors i continguts multidisciplinaris, i també col·lectius ciutadans que han treballat entorn aquest símbol identitari comú.

16 de noviembre de 2009

Els galls deixen el niu

L'equip Gallum, artistes i creadors (i falten uns quants!)

Des de la segona assemblea d'artistes fins avui, l'activitat Gallum no para. No sembla que hagi passat tant de temps des que un dissabte a finals d'octubre els artistes i creadors del projecte es reunissin a La Capsa i veiessin sorpresos les reproduccions que ja estaven fetes, passejant-se entre elles per a observar-les des de diferents punts de vista, treient-les fotografíes, imaginant cada un com serà el seu gall...

El Sergi Sandúa, fent el documental de Gallum

A la reunió es van tractar diversos temes: Els horaris dels artistes que treballaran el seu gall a La Capsa, les ubicacions a la ciutat que quedaven per adjudicar i la campanya prèvia a la instal·lació dels pollastres, entre d'altres.

L' Abel del Castillo i l'Albert Buisán, concentradísimos

Els nois de Street Art van explicar detalls d'aquesta campanya prèvia, mostrant els nius i plantilles que ja s'estan realitzant. A tots els agrada la idea dels ous. Per aquesta única vegada, el debat sobre què va ser primer, si l'ou o la gallina, queda tancat. A Gallum Gallum, serà l'ou el que iniciï l'expectativa...

Street Art mostra la maqueta del niu

Tants galls com tantes ubicacions al Prat. Per orientar les persones durant els dies d'exposició dels galls és necessari un mapa. Eduardo Castillejos (Splik) va mostrar como seria el mapa desplegable amb la informació dels artistes i la ubicació dels seus galls. Un element necessari per tenir una visió completa del projecte Gallum.

Sandra Daza, pensativa

Els artistes van participar activament, i encara que en les fotos es veuen una mica seriosos, la veritat és que estaven molt concentrats escoltant a la Marta Ardiaca, directora del projecte La Capsa. Van fer propostes i van parlar entre ells sobre materials i tècniques, preocupats perquè els galls resisteixin el vent i la pluja. (Es va acordar que abans d'instal·lar-los es donaria una capa de laca a totes les reproduccions).

Una darrera mirada als transparents guerrers

Alguns artistes ja es coneixien, altres es veien les cares per primer cop. Amb l'entusiasme que genera el projecte en tots ells, molts van seguir intercanviant opinions fins després d'acabada l'assemblea. Abans de marxar, es van quedar una bona estona observant les reproduccions. Diversos galls ja han deixat el niu que va ser la sala de concerts. Ara, dos es troben en el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa (un en el Grup de Dones del Maroc i un altre a Adisprat), un a l'Escola d'Arts del Prat i altres en els tallers de Xavi Mateo, Stella Rubio, Berta Xirinachs i Rosa Delgado. La resta d'artistes treballarà a les instal·lacions de La Capsa.


Les idees es plasmen ja en colors, materials, ombres, relleus... El gall com a suport per la particular visió i distorsió de cadascú dels artistes. Una nova etapa comença. La invasió s'acosta. Arriba qui porta la llum.

Publicar un comentario

 
Creative Commons License
Blog Proyecto Gallum Gallum by Giselle García is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 España License.