Presentació

Gallum Gallum és un projecte que posa en contacte creació artística i elements d'identitat local mitjançant un conjunt d'intervencions en l'espai públic que tenen en comú el pollastre pota blava. La proposta ha reunit creadors i continguts multidisciplinaris, i també col·lectius ciutadans que han treballat entorn aquest símbol identitari comú.

4 de diciembre de 2009

El cant del Gallum

Xavi Mateo dóna els tocs finals a "Carrusel"


Dijous 3 de desembre, 11 h. Els exemplars acabats de la Raça Gallum donen la benvinguda als convocats a la roda de premsa al Centre de Cultura Contemporània La Capsa del Prat.
Elegants, divertits, futuristes, lúdics, "punkis", luxosos, minimalistes, presumits... Els assistents a la trobada es van quedar fascinats i sorpresos per la personalitat dels pollastres, pel seus colors, transformacions, detalls, idees... tot això que ha nascut de la gran creativitat dels artistes que van reinventar la figura del pota blava.


94110, l'obra de Charito Calambre

Després de la presentació del projecte i dels objectius de Gallum Gallum (feta per Marta Ardiaca, la directora del projecte), alguns artistes van voler comentar les característiques de la seva obra. Esther Merchán (Charito Calambre) va destacar el sentit lúdic i interactiu que té el pollastre que ha fet amb la seva germana, Olga, una creació que invita a que la gent participi i s'entretingui.
Rosa Delgado va assenyalar els punts en comú de algunes creacions, referint-se al imaginari iconogràfic i conceptual que reuneix arquetips similars en els artistes, tot i que la majoria desconeixia les propostes dels altres participants.


Rosa Delgado i el seu "Ben Parits de l'any 3000"

El Col·lectiu Street Art (responsable de les petjades de galls als carrers del Prat) va confessar, entre rialles, que després de Gallum els costarà tornar a fer les seves intervencions d'art urbà, ara que s'havien acostumat a fer-les sense tèmer accions policials. També van remarcar la necessitat de continuar fent projectes artístics com aquet, perquè cal valoritzar i donar a conèixer la qualitat dels artistes pratencs.

"Amazing Stories", de Van Balart, el primer gall
a néixer dins Gallum Gallum

Abans i després de la roda de premsa es va fer el "photocall" amb els galls, els artistes i integrants del equip técnic del projecte. Encara que alguns no havien dormit la nit abans per posar a punt els pollastres, tots semblaven satisfets y entusiasmats. Ja resta poc per a la invasió, i tots els que hem intervingut d'una o altra manera en el projecte, esperem que els habitants del Prat rebin el proper 8 de desembre aquest exemplars de Raça Gallum amb el mateix afecte, respecte i alegria amb els que s'han fet.

Com encara volem mantenir el misteri, les fotos dels pollastres sencers les podreu veure en aquest bloc a partir del mateix dia 8 de desembre. Mentrestant, podeu sentir el cant del Gallum a la premsa: Els pollastres han sortit a El Punt, El Pais, a la web del canal 3-24, al Diari del Baix Llobregat i a Prat TV i a la web del Ajuntament del Prat.

La llum dels galls ja ens il·lumina!!


(Si voleu conèixer més sobre els artistes que han intervingut en el projecte, ja es pot consultar la llista de
Creadors, on trobareu informació sobre la trajectòria y obres de cadascú d'ells. També a partir del dia 8, les fitxes de cada artista contindran las fotos del seu gall i la ubicació on es trobarà la reproducció als carrers de la ciutat)

Fotografies:
Vamaca
Quinto



Publicar un comentario

 
Creative Commons License
Blog Proyecto Gallum Gallum by Giselle García is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 España License.